Önkormányzati Vagyonkezelő és Beruházásszervező Kft

3600 Ózd, Október 23. tér 1

Tájékoztatás a kilakoltatások elkerülésének lehetőségéről, a bérleti jogviszony visszaállításáról

 

Tájékoztatjuk a T. Lakásbérlőket, Lakáshasználókat, hogy Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadta Ózd város új lakásrendeletét, melyben több fontos változás mellett új, a korábbinál kedvezőbb feltételrendszer került megfogalmazásra a bérleti jogviszony visszaállításnak lehetőségére.

 Azok a lakáshasználók, akik érvényes bérleti jogviszonnyal nem rendelkeznek (mert korábban bérleti díj nem fizetés miatt jogviszonyuk felmondásra került, vagy a már lejárt szerződésüket nem hosszabbították meg), az alábbi feltételek teljesítése mellett, külön kérelmükre állíthatják vissza bérleti jogviszonyukat:

1. a teljes tartozás megfizetése, majd a tartozásmentesség napjától számított 12 hónapon keresztül a fizetési kötelezettség rendszeres teljesítése: ebben az esetben a kiszámlázott lakáshasználati és egyéb díjakat a számlában feltüntetett fizetési határidőre meg kell fizetni

2. igazolásokat csatol be arról, hogy közüzemi díjtartozással nem rendelkezik,

3igazolja, hogy lakásbiztosítása folyamatos. 

A bérleti jogviszony visszaállítására kizárólag egyetlen alkalommal van lehetőség, egy évre szóló időtartamra (mely az egy év letelte után a feltételek teljesítésével 5 évvel meghosszabbítható). Akinek azonban a jogviszony visszaállítása után a bérleti jogviszonya újra felmondásra kerül, az a tartozásmentességétől függetlenül, az újbóli jogcím nélküli használat tényéből kifolyólag kilakoltatásra kerül.

A bérleti jogviszonyukat a korábbiaktól eltérően azok is visszaállíthatják, akik ellen a bíróság jogerős ítélete alapján a kilakoltatási eljárás folyamatban van, de kilakoltatási időpont még nem került kitűzésre. 

Amennyiben ön jogcím nélküli lakáshasználó, úgy szíveskedjen haladéktalanul felkeresni Társaságunkat a bérleti jogviszony visszaállítása ügyében. Tájékoztatjuk, hogy aki a bérleti jogviszony visszaállítása érdekében nem jár el, úgy a kilakoltatási eljárást kénytelenek leszünk elindítani ellene. Amennyiben jogviszonyával nincs tisztában (hiszen sokan erre hivatkoznak a kilakoltatási eljárás során), úgy szíveskedjenek a Társaságunktól érkezett számlát megtekinteni és ha azon „Lakáshasználati díj” szerepel, úgy bérleti jogviszonnyal nem rendelkezik és jogcím nélküli lakáshasználóként van nyilvántartva.

Ha fizetési kötelezettségeinek az elmúlt 12 hónapban rendszeresen eleget tett és nem áll fenn tartozása sem Társaságunk, sem a közüzemi szolgáltatók felé, valamint lakásbiztosítással rendelkezik, úgy bérleti jogviszonyát külön benyújtott kérelmükre haladéktalanul vissza tudjuk állítani, hiszen a feltételek fennállását a megkeresés időpontjától visszamenőlegesen vizsgáljuk. A bérleti jogviszony automatikusan nem áll vissza, ennek érdekében Társaságunknál személyesen kell eljárniuk.

A kilakoltatások elkerülése érdekében kérjük szíveskedjenek Társaságunkat mielőbb felkeresni.

Ebben a kategóriában

magáncélra alkalmas ingatlanok (lakások) bérbeadásával foglalkozunk

(lakáscélú felhasználás)

A feltüntetett árak Bruttó árak, forintban és ÁFA-val értendők !

A lakások pályázatához szükséges:
- a kiírt időpontban a helyszínen megtekintetni a lakást,
- aznap 13.00 óráig Társaságunknál pályázatot beadni (pályázati nyomtatványt
 adunk a pályázóknak), továbbá 15.000.- Ft pályázati díjat befizetni, 
 munkavállaló esetén a munkáltatótól kikért előző három hóra vonatkozó jövedelemigazolást
 nyugdíjas, rokkantnyugdíjas esetén a zöld nyugdíjas határozatot, továbbá minden más jövedelem (családi pótlék, 
 gyes, gyermektartás, munkanélküli segély, szociális segély) esetén az azt megállapító határozat, 
illetve bankszámlakivonat, vagy a postás által átadott nyugta bemutatása.

Ingatlan keresés

Komfort fokozat :

0 ingatlant találtam

Copyright -Minden jog fenntartva Ózdinvest Kft. 2013

Fontosnak tartjuk az adatok védelmét
Ez a webhely sütiket használ a jobb böngészési élmény garantálása érdekében. Az oldal használatával beleegyezik a sütik használatába.